(VIDEO) Bombardamentele din Ucraina s-au auzit și la Ocnița. Apelul autorităților locale
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Bombardamentele din Ucraina s-au auzit și la Ocnița. Apelul autorităților locale

Bombardamentele care s-au produs în dimineața de 30 octombrie în mai multe regiuni din Ucraina au fost auzite și în nordul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de către primarul orașului Otaci, raionul Ocnița, Dmitri Zavroțchii. Într-un grup închis pe Facebook, acesta a făcut apel la calm.

„Pentru informarea cetățenilor! Au fost lansate rachete asupra infrastructurii Centralei hidroelectrice de la Novodnistrovsk. Barajul nu a fost afectat. Vă rugăm insistent să nu vă lăsați pradă panicii – școala și grădinițele funcționează în regim normal. Vă rugăm să țineți legătura cu cei dragi și apropiați ca să știți unde se află aceștia. Urmăriți cu atenție evenimentele din grup”, a scris edilul.

Un bărbat susține că ar fi văzut trei rachete în apropiere de frontiera cu Moldova.

Și sursele mass media din Ucraina au publicat imagini de la barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea.

 

Amintim că, în dimineața de 31 octombrie, în toate regiunile Ucrainei a fost declarată alertă aeriană. Potrivit presei din țara vecină, au fost semnalate zeci de rachete. Ministerul de Interne al Republicii Moldova a confirmat că o rachetă a căzut în localitatea Naslavcea, iar ferestrele mai multor geamuri s-au spart. Victime nu au fost înregistrate.

Cinci puncte de trecere a frontierei cu Ucraina au fost astăzi închise.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că Rusia a lansat pe 31 octombrie peste 50 de rachete. 44 dintre ele au fost doborâte de sistemul antiaerian al Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: