VIDEO Bombteh verifică mașina în care se află echipamentul pentru concertul lui Kirkorov
Full Article 3 minutes read

VIDEO Bombteh verifică mașina în care se află echipamentul pentru concertul lui Kirkorov

Mașina în care se afla tehnica pentru desfășurarea concertului artiștilor ruși, inclusiv Filip Kirkorov, este verificată de serviciul Bombteh. Informația a fost făcută publică de către deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, aflată împreună cu un grup de manifestanți la Comisariatul de Poliție. Aceasta susține că, dacă în timpul apropiat vor fi finalizate verificările, concertul ar mai putea avea loc.

Tauber le-a transmis protestatarilor cuvintele activistului Veaceslav Valico: „Peste 10 minute câinii vor verifica toată tehnica. Dacă nu vor găsi bombe, mașina va fi lăsată să treacă”, iar concertul ar putea avea loc, a spus deputata Partidului „ȘOR”.

Activistul Veaceslav Valico, care figurează în mod oficial drept organizator al concertului planificat pentru seara de 19 iunie, nu a confirmat deocamdată că evenimentul a fost anulat. La prânz, acesta a anunțat că concertul va începe la ora 18:00, cu o oră mai târziu decât era planificat. Până în prezent, scena nu a fost montată în Piața Marii Adunări Naționale.

Inițial, la concert ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume. În seara de 19 iunie, Egor Kreed a anunțat că nu va mai participa la concert.

Ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv. NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile, iar INSP nu ne-a răspuns la solicitare.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico au venit în dimineața din 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut poliției să fie lăsați să instaleze scena și toaletele ecologice, pentru ca manifestațiile planificate să aibă loc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului care urmează să se desfășoare pe 19 iunie în capitală, precum și a concertului planificat de Veaceslav Valico, cu participarea artiștilor ruși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: