(VIDEO) Câinii de la azilul din Căușeni riscă să moară. Voluntarii roagă agenții economici să nu arunce mâncarea expirată
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Câinii de la azilul din Căușeni riscă să moară. Voluntarii roagă agenții economici să nu arunce mâncarea expirată

Voluntarii de la azilul pentru câini din Căușeni au lansat un apel către agenții economici, pe care îi roagă să nu arunce produsele expirate, ci să le aducă pentru maidanezi. În prezent, acolo sunt găzduiți permanent 80 de câini fără stăpân, care cel mai des sunt hrăniți cu terci din cereale, se arată într-un reportaj publicat de postul de televiziune Studio-L.

Azilul pentru câini din Căușeni supraviețuiește doar din mila oamenilor. În lipsa unui sponsor, voluntarii care au grijă de maidanezi se plâng că o duc greu, iar cea mai mare problemă este aprovizionarea cu hrană. În prag de iarnă problemele se agravează, asta pentru că adăposturile nu se încălzesc, iar unii căței riscă să moară. Adăpostul ține astăzi 80 de câini, dintre care 10 căței. Voluntarii spun că animalele sunt hrănite zilnic cu crupe din cereale, livrate de unii agenți economici.

De doi ani și jumătate Svetlana Goncearova din Căușeni face parte din echipa de voluntari ai orașului care și-a propus să dea o mână de ajutor azilului pentru animale.

Acum aici sunt adăpostiți 80 de câini, iar de ei au grijă doar voluntarii. Dacă aceștia fac rost de hrană, atunci cățeii mănâncă, dacă nu, aceștia consumă terci din cereale fierte de un angajat al primăriei. Potrivit voluntarei, azilul de la Căușeni a fost construit ca un adăpost temporar pentru maidanezii pe care Primăria și-a luat angajamentul să ii sterilizeze, între timp numărul lor a crescut, iar azilul a devenit un loc permanent de adăpost.

Primarul orașului Căușeni spune că cheltuielile anuale de întreținere a azilului se ridică la 200 de mii de lei, bani care sunt alocați pentru arenda spațiului, hrană, medic veterinari și cheltuieli de sterilizare.  Voluntarii din Căușeni îndeamnă agenții economici care dețin magazine alimentare să nu arunce alimentele expirate ci să le aducă la aziil.

Azilul de câini din orașul Căușeni a fost înființat încă în anul 2017, după care în 2019 ia fost strămutată locația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: