(VIDEO) Cântec-parodie despre Maia Sandu, de la protestele lui Șor, difuzat pe rețelele de socializare. Conducerea postului de radio HIT FM face apel la Procuratură
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cântec-parodie despre Maia Sandu, de la protestele lui Șor, difuzat pe rețelele de socializare. Conducerea postului de radio HIT FM face apel la Procuratură

Coloana sonoră „Să o facem pe Sandu să achite facturile”, care este folosită în timpul protestelor organizate de „Mișcarea Pentru Popor”, din care face parte Partidul „ȘOR” și Partidul Acasă Construim Europa (PACE), fondat și condus de către Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost difuzată la postul radio muzicat „HIT FM”. Coproprietarul instituției neagă informația și spune că s-a adresat cu o sesizare în acest sens la organele de drept.

UPDATE (21:00) Procuratura Generală a confirmat pentru NM că a parvenit o plângere de la postul de radio HIT FM.

Un cont anonim de Telegram din Republica Moldova a difuzat un filmuleț video potrivit căruia la HIT FM s-ar fi difuzat „imnul opoziției” de la Chișinău. Autorul postării susține că postul radio ar fi fost spart.

Coproprietarul HIT FM, Dan Lozovan a negat informația despre piratarea postului de radio și că cântecul satiric despre Maia Sandu, folosit la protestele partidelor de opoziție, ar fi ajuns în emisie.

„Imaginile video sunt false. Noi am depus o sesizare la Procuratură și ei vor investiga acest caz. Presupun că în spatele incidentului ar sta concurența „binevoitoare””, a precizat Dan Lozovan.

NM a solicitat un comentariu de la responsabila de relațiile cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, care ne-a spus că Procuratura Generală nu a recepționat până la moment nici o solicitare pe subiectul expus.

Totodată, pe rețelele de socializare este distribuit și un videoclip filmat pentru aceeași piesă. În video se vede cum o pancartă pe care este chipul Maiei Sandu este aruncată jos de la diferite înălțimi.

Amintim că melodia respectivă a răsunat pentru prima oară pe 28 februarie, în timpul protestului din Chișinău. Atunci, mai mulți manifestanți au călcat în picioare pancarte cu chipul președintei țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: