VIDEO Casă cu piscină în inima capitalei și post de televiziune. Cum o duce la Chișinău ex-deputatul român Cristian Rizea
Full Article 3 minutes read

VIDEO Casă cu piscină în inima capitalei și post de televiziune. Cum o duce la Chișinău ex-deputatul român Cristian Rizea

Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în Republica Moldova, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în România la închisoare, locuiește într-o casă care valorează peste 450.000 de euro. La fel, Rizea se pregăteşte să-şi investească banii într-un nou post de televiziune pe care vrea să-l deschidă la Chişinău. Cum o duce la Chișinău fostul parlamentar român a descris portalul anticorupție.md.

Potrivit publicației, noua locuinţă a familiei Rizea se află pe strada Cireşilor dintr-un cartier select din Chişinău, în regiunea parcului Valea Morilor, în care locuiesc sau deţin imobile mai mulţi subiecţi din aşa numitele dezvăluiri ale lui Cristian Rizea.

„Nu departe se află imobilul cunoscut drept “Casa albă a lui Plahotniuc”, cele două imobile ale lui Ilan Şor, casa fostului director de la SIS, Vasile Botnari, a jurnalistei Angela Gonţa, a familiei regretatului om de afaceri Iurie Luncaşu, a ex-deputatului PDM, condamnat în România pentru acţiuni de corupţie, Valeriu Guma, etc. Casa cu trei nivele şi mansardă are, potrivit agenţilor imobiliari, suprafaţa de 450 de metri pătraţi, în actele cadastrale fiind înregistrată cu suprafaţa de 157.9 metri pătraţi”, comunică sursa.

Potrivit investigației jurnalistice, imobilul este amplasat pe un teren cu suprafaţa de 0,0405 ari, este îngrădit de un gard cu înălţimea de peste 2 metri, are două porţi, iar în curte are piscină. Imobilul dispune şi de un garaj pentru două automobile. „Casa a fost dată în exploatare în noiembrie 2011, iar în 2015 a fost scoasă în vânzare cu 451.000 euro. În 2019, proprietarul care a construit casa i-a dăruit-o fiului său. Casa este mobilată şi, potrivit anunţurilor de pe site-urile imobiliare, nu a fost locuită niciodată”, se mai arată în material.

Potrivit sursei, Rizea se pregăteşte de inaugurarea unui post de televiziune, care se va numi Realitatea de Moldova. În acest scop, fostul deputat român a închiriat un spaţiu de 200 de metri pătraţi de la jurnalista de televiziune Margarita Răducan. Nu se ştie care este preţul chiriei, dar un imobil similar din vecinătate, cu aceiaşi suprafaţă, este oferit în locaţiune cu 600 de euro lunar.

 

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019. Acesta se află de aproape doi ani pe teritoriul Republicii Moldova. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei. În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Politicianul a decis să participe la alegerile locale din Bălți, însă Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat să-l înscrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: