VIDEO „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”: Regele Charles a recitat în română, din Eminescu, la Cotroceni
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”: Regele Charles a recitat în română, din Eminescu, la Cotroceni

Regele Charles al III-lea și-a început oficial vizita istorică în România. Președintele Klaus Iohannis l-a primit pe suveran la Palatul Cotroceni. În mesajul transmis românilor, monarhul a recitat, în limba română, din creația poetului Mihai Eminescu – „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

„Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând încă o dată România. Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această țară remarcabilă. Când am venit aici și chiar dinainte am simțit o legătură profundă cu România”, a declarat Regele Charles al III-lea în luarea sa de cuvânt.

„Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a afirmat monarhul britanic şi a continuat în limba română: „Țară de glorii, țară de dor”.

Menționăm că Regele Charles al III-lea se află într-o vizită de șase zile în România, în mare parte privată. Monarhul nu este însoțit de Regina Camilla, soția sa. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reședința sa de la Viscri.

Ultima vizită în România a Alteței Sale Regale Charles, pe atunci Prinț de Wales, a avut loc în luna mai 2022. Pe 6 mai, Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 țări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, alături de regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, după ce la 10 septembrie anul trecut a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: