(VIDEO) Ceban susține că nu are ambiții de a deveni președintele Moldovei. O va susține pe Maia Sandu?
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Ceban susține că nu are ambiții de a deveni președintele Moldovei. O va susține pe Maia Sandu?

Primarul capitalei Ion Ceban, tot el și președintele Partidului „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), a fost întrebat dacă o va susține pe Maia Sandu la următoarele alegeri prezidențiale. Edilul a dat de înțeles că nu cunoaște ce se va întâmpla peste o lună de zile, însă a adăugat că „MAN cu certitudine va avea candidatul propriu la aceste alegeri”. Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, Ceban a spus că „nu are ambiții” și că are de finalizat proiecte municipale.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Ceban a fost întrebat dacă ia în calcul ca în 2024 MAN-ul să o susțină pe Maia Sandu pentru al doilea mandat la Președinție.

„De ce ar trebui să o fac astăzi?”, a reacționat Ceban. „Nu zic că astăzi, atunci”, a adăugat prezentatorul emisiunii.

„Dumneavoastră aveți certitudinea ce o să se întâmple peste o lună de zile? (…) Să ajungem sănătoși până atunci, să vedem cine candidează, cum candidează. Eu am zis, MAN cu certitudine va avea candidatul propriu la aceste alegeri și va fi plasat foarte bine. Am fost întrebat dacă avem și candidate doamne. Avem 3 candidate minim, doamne, foarte de treabă și foarte cumsecade, și foarte pregătite din punct de vedere profesionist”, a spus Ceban.

Întrebat dacă va candida la următoarele alegeri prezidențiale, Ceban a menționat: „Eu nu am spus că am ambiții prezidențiale. Eu am spus că am de finalizat foarte multe proiecte municipale, foarte multe, și angajamentul meu plenar este în raport cu locuitorii municipiului Chișinău. Eu sunt originar din Chișinău, eu trăiesc aici, eu creez aici”. „Eu v-am spus foarte clar, nu am nici o ambiție în acest sens”, a ținut că adauge Ceban la întrebarea repetată a prezentatorului emisiunii dacă va candida la următoarele alegeri prezidențiale.

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională pe data de 30 decembrie 2021. La aproape un an, pe 23 august 2021, de la tribuna municipalității, Ceban a anunțat că MAN va fi o mișcare politică. Edilul de Chișinău a spus că noua formațiune, care își propune a fi una pro-europeană, „va apăra interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova”.

Totodată, pe 11 decembrie 2022, el a spus că a fost luată decizia privind simbolica și culoarea care va reprezenta partidul. Ulterior, pe 17 ianuarie 2023, Ceban a informat că a înregistrat partidul MAN la Agenția Servicii Publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: