VIDEO Cel puțin 6 morți și 14 răniți după ce în Italia s-a prăbușit un ghețar și a provocat o avalanșă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cel puțin 6 morți și 14 răniți după ce în Italia s-a prăbușit un ghețar și a provocat o avalanșă

Cel puţin şase persoane au murit, pe 3 iulie, după ce un gheţar s-a prăbuşit în munţii Dolomiţi din nordul Italiei, a anunţat preşedintele provinciei Trentino, Maurizio Fugatti.

De asemenea, alte cel puţin 14 persoane au fost rănite în avalanşă, a spus el, relatează Agerpres.ro.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoane prinse sub gheaţă, zăpadă şi pietre.

O persoană grav rănită a fost transportată cu elicopterul la un spital din Treviso, iar alte optsprezece persoane care aşteptau să fie salvate au fost coborâte de asemenea cu elicopterul jos în vale.

În timp ce elicopterele îşi continuă căutările, echipele de salvare de la sol au fost chemate înapoi la bază duminică seara, din cauza temerilor că alte bucăţi din gheţar s-ar putea prăbuşi.

Chiar dacă oficialii nu au comentat asupra cauzei potenţiale a accidentului, se pare că temperaturile record din ultimele săptămâni au jucat un rol important, comunică sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: