VIDEO Cetățean străin, învinuit că a abuzat sexual doi copii. Ce pedeapsă riscă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cetățean străin, învinuit că a abuzat sexual doi copii. Ce pedeapsă riscă

Un cetățean al Olandei în vârstă de 60 de ani, este învinuit că a abuzat sexual doi copii din raionul Cahul. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 2 decembrie, faptele au avut loc între anii 2015-2018. 

Victimele sunt doi băieți care, la momentul respectiv, aveau 5 și 10 ani. Profitând de faptul că familia minorilor trecea printr-o situație financiară grea, bărbatul a angajat-o pe mama acestora pentru a-i face menajul, serviciu pentru care îi plătea 200 de lei. Totodată, acesta a dus de mai multe ori copiii să se distreze. Ulterior, mama le-a permis celor mici să rămână peste noapte în casa individului, unde acesta i-a și abuzat în repetate rânduri.

După ce a expirat termenul de ședere în Republica Moldova, olandezul a fost expulzat din țară. Acesta s-a stabilit în România și îi invita în ospeție pe mamă și pe cei doi copii. Mai mult, cesta a insistat și a obținut o procură, care să-i permită să circule cu unul dintre copii în afara țării. Notarul, însă, a sesizat autoritățile locale, care au avizat familia și anterior despre acest pericol, în mod repetat, dar au fost asigurate că învinuitul este de bună-credință.

Finalmente, primăria satului a convocat o comisie pentru cercetarea situației și a cerut anularea procurii. În acest context, învinuitul a plecat în Georgia, de unde însă, la solicitarea procurorilor, a fost extrădat autorităților de la Chișinău și acum se află în arest preventiv, în așteptarea sentinței.

Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Olandez trimis în judecată de procurorii PCCOCS pentru abuzul sexual a 2 copii din Cahul

Olandez trimis în judecată de procurorii PCCOCS pentru #abuzulSexual a #2copii din CahulAceștia aveau vârsta de 5 și 10 ani, iar inculpatul – de 60 de ani… Abuzul a continuat chiar și după ce acesta a fost expulzat din țară. Detalii: http://www.procuratura.md/md/newslst/1211/1/8155/

Geplaatst door Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale op Maandag 2 december 2019

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: