VIDEO Chișinăuienii iau cu asalt punctele mobile de testare anti-Covid. Primăria atenționează că e nevoie de bilet de la medicul de familie
Full Article 1 minutes read

VIDEO Chișinăuienii iau cu asalt punctele mobile de testare anti-Covid. Primăria atenționează că e nevoie de bilet de la medicul de familie

Doritorii de a se testa la Covid au luat cu asalt corturile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) amplasate în apropierea policlinicilor, crezând că are loc testarea în masă a populație. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, pe 25 ianuarie, care prognozează o creștere și mai mare a solicitărilor în următoarele zile.

„În acest context, solicităm Ministerului Sănătății reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației, la adresare liberă cu suplinirea stocurilor de teste rapide, dar și fortificarea prin extindere a capacităților laboratoarelor publice pentru efectuatea testelor PCR la preț redus de 300 lei”, a spus Ceban.

Între timp, primarul accentuează că în corturi pot face testele doar persoanele care au o referință de la medicul de familie. Totodată, mai precizează primarul, corturile au fost amplasate cu scopul de a fluidiza rândurile care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări pentru testare.

Programul de activitate al punctelor de testare între 07:00 și 19:00.

Amintim că pe 24 ianuarie IGSU a instalat corturi de testare anti-COVID-19 în sectoarele municipiului Chișinău, la inițiativa municipalității.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: