VIDEO Comuniștii și „ȘOR”, indignați de marșul LGBT: „Un bărbat care își spune Napoleon e dus la psihiatrie, iar când își spune femeie trebuie tolerat?”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Comuniștii și „ȘOR”, indignați de marșul LGBT: „Un bărbat care își spune Napoleon e dus la psihiatrie, iar când își spune femeie trebuie tolerat?”

Fracțiunea Partidului „ȘOR” și cea a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) se pronunță împotriva marșului LGBT, care urmează să aibă loc duminică în capitală. „Un atac brutal asupra moralei publice” – așa califică opoziția evenimentul anunțat de comunitatea LGBT.

Câțiva deputați ai PCRM și Partidului „ȘOR” au susținut un briefing în timpul ședinței parlamentului din 16 iunie. Aceștia au adus două pancarte cu imagini ale familiei „tradiționale”.

„Este un atac brutal asupra moralei publice, asupra tradițiilor și asupra fundamentului societății – familia. Pentru că marșul care va avea loc duminică, LGBT, are exact această menire – de  a distruge familia, așa cum este ea definită de Constituție. Poziția fracțiunii noastre este una foarte clară. Suntem pentru familie tradițională și împreună cu colegii noștri o să protejăm această valoare”, a declarat deputata Marina Tauber.

Colegul său de fracțiune Vadim Fotescu a calificat marșul planificat pentru duminică drept o provocare. Acesta s-a arătat îngrijorat de problema natalității.

Cum vom putea ridica natalitatea cu homosexuali și lesbiene? Ar putea cei care organizează marșul să ne răspundă? (…) De ce când un bărbat se identifică și își spune Napoleon, e dus la psihiatrie și lecuit, iar când un bărbat se identifică și își spune femeie, drepturile îi sunt respectate și toți trebuie să se comporte cu el tolerant? Nu poți merge împotriva legii naturii, ignorând-o, pentru că pot urma consecințe grave, care se vor răsfrânge asupra generațiilor viitoare”, a declarat Fotescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Parlamentarul comunist Vadim Muduc a calificat Marșul Solidarității „rușinos”.

Amintim că luni a început o nouă ediție a festivalului comunității LGBT+ din Republica Moldova – „Moldova Pride 2022”, care se va încheia, tradițional, cu Marșul solidarității, programat pentru 19 iunie. Mitropolia ceruse interzicerea marșului încă de la sfârșitul lunii mai, apel susținut de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, care a declarat, repetat, că nu va semna autorizația pentru marș. Pe 14 iunie, Mitropolia Moldovei a cerut în mod repetat autorităților locale să împiedice desfășurarea evenimentului „prin orice mijloace”.

Un apel separat a venit din partea episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel, care a îndemnat oamenii să iască în stradă pe 19 iunie, pentru a opri marșul comunității LGBT+ de la Bălți. Asta cu toate că evenimentul nici măcar nu este planificat în acest oraș.

Disclaimer. Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: