VIDEO Conducerea PSRM s-a întâlnit cu deputatul rus Mironov pe fundalul drapelului autoproclamatei republici Lugansk
Full Article 2 minutes read

VIDEO Conducerea PSRM s-a întâlnit cu deputatul rus Mironov pe fundalul drapelului autoproclamatei republici Lugansk

Conducerea PSRM Vlad Batrîncea împreună cu Olga Cebotari au avut o întrevedere cu Serghei Mironov, președintele fracțiunii „Spravedlivaia Rossia”. În biroul în care s-au întâlnit cei trei, era atârnat drapelul autoproclamatei Republici Populare Lugansk. 

Potrivit unui comunicat al PSRM, părțile au discutat mai multe chestiuni legate de cooperarea pe dimensiunea interpartinică și interparlamentară, menționând că „Spravedlivaia Rossia” a fost primul partid care a semnat un acord de cooperare cu PSRM, în 2014. În acest context, părțile au convenit să dinamizeze relațiile de colaborare dintre formațiunile politice.

„Serghei Mironov a subliniat că „Spravedlivaia Rossia” mereu a pledat și va continua să opteze pentru un dialog constructiv între Moscova și Chișinău, pentru dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate și a activității comercial-economice în beneficiul ambelor state”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Un comunicat despre această întrevedere a publicat și „Spravedlivaia Rossia”, în care s-a menționat că cei trei au discutat despre interzicerea importului de legume și fructe moldovenești în Rusia. Partidul Socialiștilor consideră că aceasta este „o problemă pur politică”. Batrîncea și Cebotari și-au exprimat speranța că, după vizita lor la Moscova, se va lua în considerare problema revenirii treptate a companiilor moldovenești pe piața rusă.

„Urmărim îndeaproape ce fel de proteste au loc împotriva politicilor președintelui în exercițiu și a partidului de guvernământ. Văd cum se luptă Partidul Socialiștilor, cum încearcă să influențeze situația”, a spus Mironov.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, părțile au discutat și despre furnizarea de gaz rusesc către Moldova și prețul acesteia,

„Invitații au subliniat că, în ciuda retoricii în mod deschis anti-ruse a autorităților oficiale, majoritatea cetățenilor moldoveni văd Rusia ca partener și prieten”, se arată într-un comunicat al partidului.

Reamintim că la 30 septembrie, Kremlinul a găzduit o ceremonie de semnare a acordurilor privind aderarea la Rusia a Republicilor Populare Donețk și Lugansk, precum și a regiunilor Zaporojie și Herson din Ucraina.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat încercarea Rusiei de a anexa teritoriile ucrainene. „Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojie și Crimeea sunt Ucraina”, a spus șefa statului.

În timp ce Partidul Socialiștilor a evitat să comenteze acest subiect încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, afirmând necesitatea menținerii neutralității și menținerii relațiilor de prietenie cu Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: