(VIDEO) Contrabandă de 1,5 mln de lei. Trei suspecți, inclusiv doi angajați MAI, reținuți în flagrant delict
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Contrabandă de 1,5 mln de lei. Trei suspecți, inclusiv doi angajați MAI, reținuți în flagrant delict

O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum în valoare de 1,5 milioane de lei a fost deconspirată de oamenii legii. Au fost reţinute în flagrant delict trei persoane, inclusiv doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, bănuiți de organizarea schemei infracționale, informează Serviciul vamal pe 10 noiembrie.

Ca urmare a documentării efectuate timp de nouă luni, oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Astfel, în contextul măsurilor speciale de investigație derulate, pe  9 noiembrie, au fost reținuți în flagrant cei trei bănuiți și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană, dar urmează să fie anunțat în căutare. Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.

În cadrul aceleiași investigații, a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Schema a fost deconspirată de ofițerii Serviciului Vamal și angajații Serviciului de Informații și Securitate, într-un dosar instrumentat în comun Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Investigațiile pe acest caz continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăția persoanelor va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: