(VIDEO) Copil operat la inimă pe întuneric, la Kiev. Medic: „Bucurați-vă, rușilor. Bravo, foarte uman”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Copil operat la inimă pe întuneric, la Kiev. Medic: „Bucurați-vă, rușilor. Bravo, foarte uman”

Directorul Institutului Cardiologic din Kiev Boris Todurov a filmat operația pe cord a unui copil, desfășurată după deconectarea energiei electrice din 23 noiembrie. Acesta a precizat că este nevoie de câteva minute până pornesc generatoarele electrice, timp în care medicii au fost nevoiți să utilizeze un bec cu acumulator. 

Potrivit medicului, în timpul operației pentru protezarea a două valve cardiace la un copil, lumina s-a stins în totalitate, iar chirurgii instituției medicale din Kiev au utilizat un bec cu acumulator pentru a lumina masa de intervenții.

Uite așa operăm noi astăzi pe cord. Avem o intervenție cu circulație artificială. S-a stins lumina. Chirurgii operează cu iluminare. Două valve. Operație pentru protezarea valvelor cu bec cu acumulator. Totul este stabil? Străduiți-vă să finalizați cât mai repede. Vom porni generatorul, însă nu se știe cum va decurge. Ați reușit să finalizați? Nimeni nu știe ce s-a întâmplat, însă în sala de operații s-a deconectat lumina în totalitate. Vom porni generatorul însă, din păcate, este nevoie de câteva minute. Asta-i situația, așa că bucurați-vă, rușilor, astăzi este un copil pe masa de operații, iar lumina s-a stins în totalite. Bravo, foarte uman”, a relatat directorul instituției medicale din Kiev.

În dimineața de 24 noiembrie, primarul Kievului Vitalii Kliciko a anunțat că după bombardamentul masiv lansat de armata rusă asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina, 70% din cartierele Kievului rămân și în prezent fără energie electrică. Pe malul drept lipsește și apa la robinete.

Amintim că, potrivit armatei ucrainene, pe 23 noiembrie, Rusia a lansat asupra Ucrainei 70 de rachete de croazieră, 51 dintre care au fost doborâte. În afară de  rachete, Rusia a atacat orașele ucrainene cu 5 drone-kamikaze „Lanțet”, care au fost lansate din avioane și nave maritime din marea Neagră.

După acest nou atac, președinta Parlamentului European Roberta Metsola a anunțat că peste 200 de orașe mari din Europa vor dona generatoare electrice pentru Ucraina, pentru a o ajuta să treacă cu bine de iarnă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: