(VIDEO) De ce proiectul bugetului de stat a fost examinat din fugă? Grosu: „Sunt de acord, nu e bine”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) De ce proiectul bugetului de stat a fost examinat din fugă? Grosu: „Sunt de acord, nu e bine”

Luni, 12 decembrie, la ora 9:00, deputații se vot întruni în ședință plenară pentru a dezbate bugetul pentru anul viitor. Inițiativa a fost propusă de președintele Parlamentului Igor Grosu și susținută de 63 de deputați PAS și BCS. Speakerul legislativului le-a spus jurnaliștilor că este de acord cu faptul că nu susține graba cu care a fost examinat, în ajun, proiectul în ședința de Guvern, la doar câteva ore după publicare.

„Sunt de acord, nu e bine. Întrebați-i pe ei de ce s-a întâmplat așa. Au zis că au negociat până în ultimul moment cu Fondul Monetar Internațional, eu un lucru vă promit: am convenit că luni vom avea o ședință dedicată doar legilor bugetului”, a spus Grosu.

Speakerul legislativului a adăugat că va fi un interval de 10 zile între cele două lecturi.

„Ca să poată toți să îl vadă, să vină cu amendamente. Este adevărat, trebuie de fiecare dată, în special atunci când vorbim despre legi comprehensive, să dăm suficient timp pentru discuții, dezbateri…”, a conchis Grosu.

 

Amintim că proiectul bugetului de stat pentru anul 2023 a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței cabinetului de miniștri din 7 decembrie, la inițiativa ministrului Finanțelor Dumitru Budianschi. Inițiativa a provocat critici din partea bașcanului Găgăuziei Irina Vlah, membru din oficiu al Guvernului. Aceasta  a menționat că miniștrii au primit documentul abia cu două ore înainte de întrunire și nu au avut timp suficient să îl examineze. În replică, premierul Natalia Gavrilița a căzut de acord că ar fi fost bine să fi avut mai mult timp la dispoziție, însă dacă se va amâna examinarea, nu se va reuși adoptarea în două lecturi în Parlament, în termenul prevăzut de lege. Imagini video AICI.

Principalele prevederi ale politicii fiscale și vamale 2023 – AICI.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: