(VIDEO) Deputații PAS, întâmpinați cu garoafe roșii și „coridorul rușinii” de către Caraman, Klimenko și susținătorii lui Șor
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Deputații PAS, întâmpinați cu garoafe roșii și „coridorul rușinii” de către Caraman, Klimenko și susținătorii lui Șor

Membrii și susținătorii Partidului „ȘOR” au organizat un flashmob la Parlament, înainte de ședința plenară. Deputata comunistă Diana Caraman și consilierul municipal Valerii Klimenko au moderat manifestația. Susținătorii lui Șor au format două coloane cu pancarte pe care scria „coridorul rușinii” și au huiduit mașinile deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). 

„Îngropăm PAS, Jos Maia Sandu!”, a strigat Valerii Klimenko, consilier municipal al Partidului „ȘOR”. „La Orhei de ce nu se scumpește apa? pentru că acolo nu au învățat la Harvard, dar în instituții normale, moldovenești, rusești”, a completat Klimenko.

„Ei sunt departe de problemele cetățenilor. Chiar fiind în țară, nu știu cu ce se confruntă cetățenii”, a completat deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Diana Caraman.

PAS nu a comentat deocamdată acțiunea susținătorilor Partidului „ȘOR”. Ședința plenară a parlamentului este planificată pentru ora 10:00.

Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR desfășoară proteste în centrul capitalei. Formațiunea politică condusă de deputatul cercetat penal pentru acte de corupție Ilan Șor solicită demisia președintei țării și a actualei guvernări. În zilele de duminică, în Chișinău sunt organizate manifestații de amploare.

Pe 26 septembrie, Guvernul SUA a anunțat că a adoptat sancțiuni de ordin financiar față de 22 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova și care au reprezentant interesele Kremlinului pentru schimbarea guvernării cu una mai apropiată de Moscova. Printre aceștia se numără și deputatul Ilan Șor, care din 2019 nu a mai fost văzut în Republica Moldova. Momentan, potrivit autorităților americane, acesta se află în Israel, informație confirmată și de către parlamentarul cercetat penal.

Pe 27 octombrie, la ședința plenară a parlamentului, PAS a anunțat că pregătește mai multe proiecte de legi, care vor prevedea că persoanele care plătesc protestatarii cu scopul de a-i determina să comită acte de destabilizare ar putea fi sancționate mai dur. De asemenea, riscă pedepse mai aspre cei care vor manifesta acte de violență față de oamenii legii, dar și oamenii care vor accepta bani pentru participare la manifestații destabilizatoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: