(VIDEO) Deputatul Lilian Carp a aderat la USR România: În Moldova sunt membru PAS, legea nu îmi interzice
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Deputatul Lilian Carp a aderat la USR România: În Moldova sunt membru PAS, legea nu îmi interzice

Deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a devenit membru al Uniunii Salvați România (USR) din țara vecină. Informația a fost făcută publică pe 18 noiembrie, într-o conferință de presă. Acesta a precizat că legea nu îi interzice ca în Moldova să fie membru PAS, iar în România – al USR.

„Republica Moldova este mai mult decât o diaspora. Pentru că diaspora sunt cei plecați în afara țării. Iar România și Moldova sunt două state și o singură țară. Noi vom ajunge ca în cadrul UE să putem spune că moldovenii vor reveni acasă. Vom avea aceeași legislație, spațiu unic, aceeași monedă și vom putea circula liber fără să stăm în cozi la vamă. (…)

„Bine ați venit în partid și succes”, i-a spus vicepreședintele USR Dan Barna.

„Pot promite cu certitudine că USR va arăta altfel în Republica Moldova și în viitorul apropiat, când vor avea loc la USR, toată lumea va cunoaște acest lucru. Ne propunem să avem o reprezentanță în fiecare raion și să demonstrăm că trebuie deschise mai multe secții de votare în R. Moldova”, a mai spus Carp.

Lilian Carp, care este și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a precizat că legislația nu îi interzice să fie membru al PAS în Moldova și membru USR în România.

„Pe teritoriul Republicii Moldova sunt membru PAS, pe teritoriul hotarelor României Mari sunt membru USR”, a conchis Carp.

PAS nu a comentat decizia deputatului Lilian Carp.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: