VIDEO Documentar nou despre Kim Jong-un: „Își tratează poporul ca pe propriii copii, arătându-și latura maternă”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Documentar nou despre Kim Jong-un: „Își tratează poporul ca pe propriii copii, arătându-și latura maternă”

În Coreea de Nord a fost dat pe post un nou documentar despre liderul Kim Jong-un. Jurnaliștii de la BBC au publicat un fragment și au tradus textul citit de vocea de după cadru.

Documentarul este întitulat „2021. Marele an al victoriei”, durează 110 minute și include mai multe „realizări” ale liderului nord-coreean, înregistrate pe parcursul anului trecut. Într-un fragment apare Kim Jong-un, care ține un discurs în fața funcționarilor și gesticulează activ. Nu este clar ce spune acesta, însă o parte dintre oficiali – atât bărbați, cât și femei, scriu ceva și plâng. În același timp, vocea de după cadru relatează:

Kim Jong-un ne-a arătat latura sa paternă, aruncând mănușa în fața zăpezii, ploii și vântului, asumându-și pe umerii săi destinul națiunii. Își tratează poporul ca pe propriii copii, afișându-și latura maternă. S-a consacrat în totalitate îndeplinirii dorințelor altor oameni”, se arată în film.

Într-o altă scenă, Kim Jong-un discută despre recoltă. În același timp, în imagini apar câțiva tineri purtând măști medicinale.

Sub conducerea sa înțeleaptă dronele udă câmpurile de orez”, explică crainicul.

De asemenea, liderul nord-coreean apare la o paradă militară și pozează alături de un grup de soldați tineri. De altfel, armamentul joacă un rol important în film, fiind etalat pe larg.

Autorii filmului mai menționează că pandemia a ocolit Coreea de Nord, în această țară nefiind nregistrat nici măcar un singur caz de infectare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: