VIDEO Doi polițiști de frontieră ar fi încercat să scoată din țară, prin contrabandă, 700 mii de țigări 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi polițiști de frontieră ar fi încercat să scoată din țară, prin contrabandă, 700 mii de țigări 

Doi angajați ai Poliției de Frontieră ar fi fost implicați la scoaterea ilegală din țară a 700.000 țigări. Bărbații au fost reținuți. Instituția de frontieră declară că nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu. 

Cazul a avut loc în noaptea zilei de joi. Țigările urmau să fie scoase peste Prut, prin localitatea Șirăuți, Briceni.

La fața locului, oamenii legii au reținut o persoană, iar pe parcursul aceleași zile au reținut alte două persoane care au facilitat schema de contrabandă. Cei doi s-au dovedit a fi angajați ai Poliției de Frontieră din regiunea de nord, unul dintre aceștia fiind cu funcție de conducere în cadrul instituției.

Bănuiții reținuți au vârste cuprinse între 23 și 40 de ani.

Potrivit datelor din dosar, aceștia sunt parte a unui grup infracțional, care transportau marfa de contrabandă peste Prut prin folosirea unui mecanism bazic similar tirolianei sau telefericului.

Cele 69 de cutii cu țigări de contrabandă depistate în două mijloace de transport, precum și în apropierea malului Prutului, au fost indisponibilizate.

Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze și prezinte învinuirile celor trei reținuți, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile.

La rândul lor, reprezentanții Poliției de Frontieră declară că instituția „condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilicite și acordă suportul necesar instituțiilor de resort pentru ca aceștia să fie atrași la răspundere”.

Se mai menționează că la nivelul Poliției de Frontieră au demarat cercetări interne prin care vor fi documentate toate împrejurările.

„Instituția de frontieră nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției”, au conchis reprezentanții Poliției de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: