VIDEO Donald Trump anunță că mobilizează armata federală pentru a pune capăt „terorismului intern”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Donald Trump anunță că mobilizează armata federală pentru a pune capăt „terorismului intern”

Președintele american Donald Trump a anunțat că va trimite „mii și mii de militari” care să pună capăt „răzvrătirilor și fărădelegilor” ce au loc în țară, considerând că violențele sunt provocate de elemente ce țin de „terorismul intern”, scrie Digi24.

Decizia vine după ce, potrivit unei înregistrări audio obținute de presa americană, Donald Trump a avut o videoconferință cu guvernatorii statelor SUA, pe care i-a criticat că sunt „slabi” şi le-a cerut să adopte măsuri mai dure contra protestatarilor.

„Sunt președintele legii și a ordinii și susțin toate protestele pașnice. Dar în în ultimele zile, națiunea noastră a fost acaparată de anarhiști profesioniști, de gloate violente, piromani, jefuitori, nelegiuiți, răzvrătiți, Antifa și alții. Unele state și guverne locale nu au reușit să ia măsurile necesare pentru a păstra siguranța oamenilor”, a menționat Trump.  „Acestea nu sunt proteste pașnice. Acestea sunt acte de terorism intern”, a adăugat președintele american.

„Voi desfășura armata Statelor Unite și voi rezolva eu repede problema, dacă ei (guvernatorii – n.r.) nu sunt în stare”, a mai aspus Trump, într-o primă declarație publică după moartea lui George Floyd, un afro-american care a murit în timp ce era în custodia poliției.

Scene violente se desfășurau și luni după-amiază la Washington, în fața Casei Albe, chiar în timp ce președintele vorbea. Cu ceva timp înainte ca președintele să iasă la declarații, mulțimea de protestatari a început să fie dispersată cu ajutorul poliției călare și a gazelor lacrimogene.

Imediat după ce a făcut declarația, președintele s-a deplasat pe jos de la Casa Albă către o biserică din apropiere la intrarea căreia a izbucnit un incendiu în timpul protestelor din cursul weekendului. Pentru ca această scenă să se poată desfășura, demonstranții care erau în zonă au fost alungați de forțele de ordine cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Menționăm că mai multe proteste violente au izbucnit în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare. Floyd a murit luni, după ce un ofițer de poliție din Minneapolis l-a imobilizat apăsând puternic cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timp ce acesta se afla la pământ.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: