(VIDEO) Droguri ascunse în cimitire și păduri. Un militar al Armatei Naționale, organizatorul unei grupări criminale
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Droguri ascunse în cimitire și păduri. Un militar al Armatei Naționale, organizatorul unei grupări criminale

Doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținuți,  fiind suspectați de vinderea drogurilor prin intermediul magazinelor online create pe aplicația Telegram. Organizatorul și administratorul s-a dovedit a fi un fost militar prin contract al Armatei Naționale. Zilnic acesta obțineau venituri de peste 10 000 de lei din realizarea drogurilor.

Potrivit oamenilor legii, gruparea a fost documentată pe parcursul a 2 luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Aceștia au creat o schemă prin care procurau drogurile angro,  după care le divizau în cantități mai mici și le repartizau curierilor pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul mun. Chișinău.

Astfel, utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate precum cimitire și fâșii forestiere, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii  au  ridicat pachețele cu marijuana cu masa totală de peste 600 grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, cântare electronice la scara mica și altele.

Valoarea drogurilor ridicate  se ridică la suma de aproximativ 120.000 lei.

Suplimentar, în cadrul acțiunilor au identificate peste 70 de locații de unde au fost  ridicate pliculețe cu droguri.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor,  figuranții de la începutul anului 2021 până în prezent, au plasat pe teritoriul mun. Chișinău circa 4 mii de  locații cu droguri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: