VIDEO „Este sfârșitul lumii pentru țara noastră”. Reacția lui Tauber, după ce Curtea de Apel Bălți a menținut decizia de excludere
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Este sfârșitul lumii pentru țara noastră”. Reacția lui Tauber, după ce Curtea de Apel Bălți a menținut decizia de excludere

Membra Partidului „ȘOR” Marina Tauber s-a arătat dezamăgită de decizia Curții de Apel Bălți, prin care a fost menținută hotărârea primei instanțe, privind excluderea sa din cursa electorală. Politiciana a declarat că este dureros pentru ea și că își va căuta dreptatea la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Marina Tauber a rămas dezamăgită de decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți, care au menținut hotărârea primei instanțe, de anulare a înregistrării sale în calitate de concurent electoral.

„Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și justiția noastră. Este un eșec total și putem spune că este punctul final în justiția moldovenească, este cel mai rău ce putea să se întâmple pentru partidul de guvernare. (…) Ne sunt distruse toate speranțele și urmărim cu lacrimi în ochi tot ce se întâmplă acum. Noi o să luptăm în continuare, până la ora 07:00 vom contesta decizia la CSJ. Este dureros să urmăresc astăzi ceea ce au făcut judecătorii. Nu știu cum ei vor mai putea să privească în ochii bălțenilor”, a spus Marina Tauber.

În dimineața de 5 decembrie, cu doar jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare în mun. Bălți, Curtea de Apel Bălți a decis să mențină hotărârea primei instanțe, privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. În consecință, CEC a anunțat că alegerile sunt suspendate.

În primul tur de scrutin, Marina Tauber a acumulat cele mai multe voturi în calitate de concurent electoral. CEC a depistat, însă, că aceasta a depășit plafonul cheltuielilor și nu a reflectat transparent toate mijloacele financiare. Potrivit raportului CEC, candidata a cazat mai mulți activiști și susținătorii la Dumbrava Albă – o tabără de odihnă din Bălți, pentru aceasta fiind folosiți 152 de mii de lei. Plata pentru cazare la tabăra Dumbrava Albă a fost efectuată de către Svetlana Popan, persoană care se regăsește pe lista Partidului „ȘOR” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: