VIDEO Europarlamentarul român Corina Crețu anunță că cere cetățenia Republicii Moldova în semn de solidaritate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Europarlamentarul român Corina Crețu anunță că cere cetățenia Republicii Moldova în semn de solidaritate

Eurodeputata Corina Crețu a anunțat pe 22 martie, în Parlamentul European, că a început pregătirea dosarului pentru a solicita și cetățenia Republicii Moldova, în semn de „solidaritate față de momentele grele pe care le traversează cetățenii Republicii Moldova”.

Corina Crețu a făcut anunțul în ședința Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, eveniment la care a participat și Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova.

Politicianul român a anunțat că familia sa are originea în Republica Moldova. „Sper că voi reuși să depun curând documentele necesare care atestă statutul meu de urmașă a bunicilor mei care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova și s-au refugiat după 1940 din Basarabia, așa cum se solicită in Legea cetățeniei in vigoare, adoptată de Parlamentul de la Chișinău și promulgată de Președintele Republicii”, arată europarlamentarul român.

Politiciana a transmis și un mesaj de susținere pentru R. Moldova, în vederea aderării la UE.

Depunerea candidaturii pentru a deveni membră a Uniunii Europene reprezintă un pas istoric și natural, în condițiile în care Republica Moldova face parte din familia europeană. Demararea acestui proces de aderare a fost un obiectiv mult așteptat pentru Republica Moldova, care a muncit din greu, însă și unul care va necesita eforturi constante în materie de aderare. Acest obiectiv de aderare la UE ar oferi o perspectivă reală pentru un viitor democratic, stabil și prosper la care cetatenii de dincolo de Prut să privească cu încredere”, a menționat aceasta.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu a calificat intenția Corinei Crețu drept „un gest de o mare importanță simbolică”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: