(VIDEO) Eurovision: cum arată scena din Liverpool, pe care vor evolua artiști din 37 de țări
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Eurovision: cum arată scena din Liverpool, pe care vor evolua artiști din 37 de țări

Postul de televiziune britanic BBC a dezvăluit cum arată scena impresionantă a Eurovision, pe care 37 de artiști vor cânta la Liverpool, în luna mai, transmite tvr.ro.

Julio Himede, scenograful de la Liverpool, și-a bazat designul scenic pe principiile – „împreună, sărbătoare și comunitate”.

„Arhitectura se inspiră dintr-o îmbrățișare largă, deschizându-și brațele către Ucraina, artiștii spectacolului și invitații din întreaga lume. M-am concentrat pe aspectele culturale și asemănările dintre Ucraina, Marea Britanie și în special Liverpool. De la muzică, dans și artă la arhitectură și poezie”, a declarat acesta.

Julio, care are ani de experiență lucrând la evenimente uriașe precum GRAMMY și MTV EMAs, a menționat că: „Este datoria noastră, ca designeri, să îmbunătățim performanțele printr-un peisaj vizual convingător, captând în același timp inima și sufletul Concursului Eurovision”.

Pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați de scenă, acest set uimitor reunește încă 220 de metri pătrați de ecrane video care se mișcă și se rotesc independent, precum și peste 700 de plăci video integrate în podea și peste 1500 de metri de lumini LED.

Precizăm că reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision va evolua în prima semi-finală a competiției, care va avea loc în data de 9 mai. Decizia a fost făcută publică în urma tragerii la sorți din seara de 31 ianuarie.

Amintim că 10 concurenți au rămas în competiție pentru șansa de a reprezenta Republica Moldova în acest an la Eurovision:

1. SunStroke Project – Yummy Mommy 55 puncte

2. Pasha Parfeni – Soarele şi Luna 53 puncte

3. DONIA – Red Zone 52 puncte

4. Aliona Moon – Du-mă 49 puncte

5. OL – Why You Play It Cool 48 puncte

6. Surorile Osoianu – Bade, bădişor, bădiţă 47 puncte

7. NÖRDIKA – Damn and down 45 puncte

8. Victor Gulick – Let’s dance 45 puncte

9. COSMINA – Indestructible 45 puncte

10. Corina Ivanov – When love’s real 44 puncte

Finala naţională va avea loc pe 4 martie,  iar participanții vor evolua cu un show complet, care va include conceptul coregrafic şi costumele scenice. Show-ul va fi difuzat de postul național de televiziune. În acest an, Eurovision se va desfășura la Liverpool. Câștigătorul de anul trecut a fost Kalush Orchestra din Ucraina, însă din cauza războiului, țara vecină nu va putea găzdui competiția.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: