VIDEO Ex-deputatul Constantin Botnari spune că nu se ascunde de Interpol: Nu folosiți instituțiile internaționale pentru a mă căuta
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ex-deputatul Constantin Botnari spune că nu se ascunde de Interpol: Nu folosiți instituțiile internaționale pentru a mă căuta

Fostul deputat democrat, Constantin Botnari, în cadrul unei intervenții din data de 15 ianuarie, anunță că a emigrat în Marea Britanie. Acolo, potrivit lui, muncește și locuiește împreună cu familia sa. Declarațiile ex-deputatului vin după ce acum câteva săptămâni, fostul parlamentar a fost anunțat în căutare internațională de Interpol. La rândul său, Botnari spune că tot ce se petrece în privința sa este incorect. Totodată, el declară că a pregătit o cerere către Procuratura Republicii Moldova unde va cere formarea unei comisii pentru a fi cercetat în Marea Britanie.

„În 2019, am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde locuiesc până în timpul de față și muncesc la o firmă privată. Cu 3 săptămâni în urmă, am aflat din presa din Republica Moldova că sunt căutat și cercetat penal, căutat și dat în Interpol de organele de drept din Republica Moldova. Nu este corect și tare m-au uimit acest caz”, a declarat Botnari.

Tot el a spus că este deschis să colaboreze cu ancheta. „Avocații mei au pregătit o cerere adresată către Procuratura Republicii Moldova unde vom cere să se formeze o comisie să fiu cercetat aici, în Marea Britanie. Sunt deschis să colaborez cu ancheta și nu mă ascund. Consider că tot ce se petrece în privința mea, la ziua de astăzi, este incorect și totul este pus la cale de foștii mei oponenți politici care astăzi sunt la guvernare. Nu înțeleg cum se întâmplă așa, instanța de judecată încă nu s-a expus în privința la mandatul meu de arest, dar deja șefii de Interpol din Republica Moldova tirajează în presă informația că sunt dat în Interpol și căutat internațional”, a spus ex-deputatul.

„Nu mă ascund și nu m-am ascuns niciodată. Locuiesc în orașul Londra, Marea Britanie. Nu este nevoie să folosiți instituțiile internaționale Interpol pentru a mă căuta. Dacă organele de drept într-adevăr sunt cointeresate să mă interogheze, cer să accepte cererea mea”, a conchis Botnari.

La 21 decembrie, fostul democrat Constantin Botnari a fost anunțat în căutare internațională de Interpol. Biroul Interpol de la Lyon a acceptat solicitarea biroul Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare pe Botnari, care în anul 2019 a fugit din R. Moldova, după ce Partidul Democrat din care făcea parte a cedat puterea. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP (Biroul național de Interpol) a menționat că solicitarea autorităților de la Chișinău a fost acceptată de Biroul Interpol de la Lyon, astfel că autoritățile internaționale urmează să întreprindă măsuri pentru localizarea lui Botnari.

Potrivit unui comunicat emis de PCCOCS, Botnari, împreună cu Plahotniuc sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: