VIDEO Explicațiile premierului Gavrilița pentru numirea lui Bolea în funcția de ministru al Agriculturii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Explicațiile premierului Gavrilița pentru numirea lui Bolea în funcția de ministru al Agriculturii

După ce noul ministru al Agriculturii Vladimir Bolea a depus jurământul, acesta a mers împreună cu premierul Natalia Gavrilița la minister, unde a fost prezentat echipei.

Trăim în vremuri tulburi, dificile. Este nevoie să fortificăm componenta politică a lucrului Ministerului Agriculturii, să ne asigurăm că prioritățile ministerului sunt în asigurarea securității alimentare, în asigurarea fluxului nestingherit de mărfuri, în asigurarea susținerii agricultorilor în această perioadă dificilă”, a precizat Gavrilița.

Întrebată despre motivele recovării lui Gherciu, șefa executivului a precizat: „Sunt mai multe procese care întârzie, ne dorim o viteză mai mare în domeniul agricol, avem secetă, avem criza economică, avem consecințele războiului din Ucraina. De aceea, am decis să este nevoie de o energie nouă, de un impuls în lucrul Ministerului”.

Premierul i-a mulțumit și lui Viorel Gherciu pentru activitatea la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare: „Vă mulțumesc pentru lucrul din ultimele 11 luni. Știu că este greu să vii dintr-un sector în calitate de expert și să promovezi cu rapiditate și cu echilibru între prioritățile pe termen scurt și cele pe termen lung. Vă doresc succes în viitoarea activitate. Sper că sunteți convins să această schimbare doar va fortifica acțiunile în domeniul agriculturii”.

Viorel Gherciu le-a mulțumit colegilor pentru activitatea comună și i-a urat succes succesorului său.

La rândul său, noul ministru a precizat: „Vom depune eforturi pentru ca agricultura să devină cu adevărat o ramură a economiei naționale de frunte, care să aducă foarte multe impozite în bugetul nostru național, să avem afaceri prospere, să dezvoltăm tehnologii ca agricultura să poată face față intemperiilor”. 

Amintim că Vladimir Bolea a fost numit pe 8 iulie în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Anastasia Tăburceanu a precizat că Viorel Gherciu nu a demisionat, ci a fost revocat din funcție de către prim-ministrul Natalia Gavrilița, care i-a retras încredere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: