(VIDEO) Fiica lui Kadîrov, la întâlnire cu Kadîrov, mulțumește „fondului Kadîrov” pentru susținerea sistemului de sănătate în Cecenia
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Fiica lui Kadîrov, la întâlnire cu Kadîrov, mulțumește „fondului Kadîrov” pentru susținerea sistemului de sănătate în Cecenia

Fiica lui Ramzan Kadîrov – Hutmat, numită săptămâna trecută responsabilă de sistemul de sănătate din Cecenia, a avut o întrevedere oficială cu tatăl său. În cadrul întrevederii, a apreciat contribuția fondului „Ahmat Kadîrov” pentru susținerea medicinii. Imaginile au fost publicate de portalul Agenstvo.

„În mod special vreau să remarc contribuția fondului public regional denumit în cinstea primului președinte al Republicii Cecene, eroul Rusiei Ahmat-Hadji Kadîrov”, i-a spus Hutmat Kadîrov tatălui său.

De menționat că fondul respectiv este gestionat de către Aimani Kadîrov, văduva primului președinte cecen și mama lui Ramzan Kadîrov.

Vestea despre faptul că Ramzan Kadîrov și-a numit fiica în vârstă de 20 de ani drept responsabilă de sistemul sănătății din Cecenia a fost publicată săptămâna trecută. Anterior, tânăra a deținut funcția de șef-adjunct al secretariatului lui Ramzan Kadîrov.

Și ceilalți copii ai liderului cecen dețin funcții de conducere în republică. Aișat Kadîrova (24 de ani) este ministrul Culturii, Hadijat Kadîrova este șefa departamentului educație preșcolară a Primăriei Groznîi. Ahmat Kadîrov (17 ani) este conducătorul organizației de tineret „Mișcarea primilor”. La începutul lui martie, adolescentul s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

În 2018, BBC scria că, 30% din158 de funcționari din Cecenia sunt rudele lui Kadîrov, 23% sunt consăteni, iar 12% – prieteni ai familiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: