VIDEO Fiii minori ai lui Kadîrov, cu arma în mână pe front în Ucraina
Full Article 1 minutes read

VIDEO Fiii minori ai lui Kadîrov, cu arma în mână pe front în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a susținut anterior că fiii lui minori vor pleca la război în Ucraina, a postat imagini video pe online menționând că copiii lui au participat la luptele de pe teritoriul ucrainean.

Kadîrov spune că fiii lui, care au câte 14, 15 și 16 ani, „au vizitat linia de contact”, unde în acest moment „se desfășoară lupte aprige”.

„Ahmat, Eli și Adam sunt aproape de pozițiile inamicului și i-au asigurat pentru luptătorii care înaintau”, a scris Kadîrov, pe Telegram.

În imaginile video postate se aud împușcături, iar adolescenții trag inclusiv dintr-un lansator de grenade. De asemenea li s-a permis să tragă și cu alte tipuri de arme.

Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, pe care Rusia a ratificat-o, obligă statele să ia toate măsurile posibile pentru a se asigura că persoanele sub 15 ani să nu participe la acțiunile de luptă. Oficialii ruși, responsabili de drepturile copiilor, nu au reacționat până acum la declarațiile lui Kadîrov cu privire la trimiterea fiilor săi la război.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: