VIDEO Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, achitat în dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu: „Justiția a triumfat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, achitat în dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu: „Justiția a triumfat”

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe 28 februarie. Într-o reacție pentru presă, Stoianoglo a declarat că decizia a fost una „evidentă”, în condițiile în care acuzarea de stat nu a prezentat nicio probă care să îi dovedească vinovăția. „Justiția a triumfat”, a declarat avocatul fostului procuror general.

„Decizia era evidentă. În acțiunile mele de la început nu au fost elemente criminale. Pe cazul dat nu a fot prezentată nicio probă. Dosarul a fost falsificat, făcut la comandă politică cu unicul scop de a mă înlătura din funcție (nr red: de procuror general)”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Avocatul lui Stoianoglo a salutat decizia instanței: „Justiția a triumfat azi. (…) Satisfacția este cu atât mai mare, cu cât judecătorii au dat dovadă de imparțialitate și independență, indiferentă de conjuncturi și presiuni”.

Procurorii de stat care au instrumentat cazul au refuzat să ofere un comentariu pentru presă. Potrivi lor, Procuratura Anticorupție va analiza decizia, iar ulterior va emite un comunicat oficial.

La rândul lor, Stoianoglo susține că va decide dacă contestă sau nu decizia instanței, după ce va examina hotărârea.

Reporterii NM au participat la ședința de judecată. Vezi cele mai importante momente, mai jos:

Menționăm că acuzatorii de stat au cerut 8 ani de închisoare pentru Alexandr Stoianoglo și 6 ani de detenție pentru fosta sa subordonată, Maria Cobzari. Cei doi sunt învinuiți că ar fi acordat ilegal o indemnizație de 270 de mii de lei fostului şef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, la plecarea din sistem. Și Stoianoglo, și Cobzari, au respins acuzațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: