(VIDEO) Fotografii intime sau criptomonede. Cum a fost șantajată o moldoveancă și cine a inventat „afacerea”?
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Fotografii intime sau criptomonede. Cum a fost șantajată o moldoveancă și cine a inventat „afacerea”?

Un moldovean și un ucrainean de 26 și 36 de ani sunt bănuiți de șantaj și escrocherie comise împotriva unei femei, pe care ar fi obligat-o să investească în criptomonede pentru a nu-i publica fotografiile intime. Indivizii au fost reținuți de oamenii legii.

Bărbatul originar din Ucraina avea rol de reprezentant al companiei de investiții, care i-a prezentat femeii cu vârsta de 29 de ani, din Chișinău, un pachet de acte de confirmare a investițiilor ei anterioare de 20 000 dolari, pe care a ademenit-o să le facă.

În noiembrie 2022, însă, aceștia au cerut de la femeie alți 6 000 de dolari, pe care reprezentantul i-ar fi investit în locul ei, pe contul acesteia.

Astfel, pentru ca să intre și în posesia acestei sume, aceștia au ademenit-o pe femeie într-un automobil, de unde a fost împiedicată de către aceștia să iasă timp de câteva ore, pentru ca să o șantajeze să investească această sumă.

Cu rol de șantajare a femeii, cei doi invocau trimiterea către rudele și apropiații ei a fotografiilor ei personale, cu caracter intim. Aceștia au intrat în posesia lor de la distanță, fără consimțământul ei, atunci când femeia le-a permis accesul la calculator în scopul procesării ratelor din investiția anterioară de 20 000 de dolari. În cazul refuzului ei, bănuiții o amenințau că o vor deposeda de automobil.

Urmare a plângerii depuse de femeie, procurorii și polițiștii au descins cu percheziții la cei doi, de unde au confiscat dispozitive destinate transferurilor criptomonedelor, cartele bancare,  precum și bani care ar proveni din activitatea infracțională: 5600 dolari, 180 000 lei și 10 050 euro.

Procurorii PCCOCS determină necesitatea aplicării arestului preventiv în privința celor doi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: