(VIDEO) „Găgăuzia nu va deveni un focar de instabilitate”. Irina Vlah s-a adresat investitorilor în cadrul forumului Invest Gagauzia-2022
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Găgăuzia nu va deveni un focar de instabilitate”. Irina Vlah s-a adresat investitorilor în cadrul forumului Invest Gagauzia-2022

La Comrat a început forumul de investiții Invest Gagauzia-2022, în cadrul căruia sunt așteptați peste 600 de invitați din 20 de țări. La deschiderea evenimentului au participat inclusiv bașcanul Irina Vlah, șeful Delegației UE în Republica Moldova Janis Mazeiks, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon și ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu.

Forumul se va desfășura pe 7 și 8 octombrie pe stadionul din Comrat. Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a opta ediție. Sesiunea plenară a ediției din acest an a fost denumită „Unitate prin dezvoltare”. Participanții intenționează să discute despre provocările și crizele cu care se confruntă businessul local, național și internațional.

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a declarat că forumul Invest Găgăuzia 2022 se desfășoară într-un context geopolitic „foarte tensionat”, însă speră că „rațiunea părților implicate în conflict va triumfa și pacea va reveni”.

„Vrem să ne poziționăm ca o regiune a Republicii Moldova, unde sunt înlăturate orice bariere în calea investițiilor, o regiune care nu așteaptă doar redistribuiri din bugetul central, dar capabilă de sine stătător să atragă investiții internaționale directe”, a spus Vlah.

Șefa Executivului de la Comrat a mai spus că, „acum, când riscurile de securitate sunt prea mari, Găgăuzia nu va deveni un focar de instabilitate în Republica Moldova. Găgăuzia își deschide larg porțile pentru investitorii străini, pentru investiții bine dirijate, care să genereze profituri”.

La eveniment sunt așteptați membrii executivului de la Chișinău, diplomați, conducători ai unor asociații de business și ai mediului de afaceri, inclusiv internaționale, dar și experți economici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: