VIDEO Ploile de weekendul trecut au făcut ravagii în mai multe localități
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ploile de weekendul trecut au făcut ravagii în mai multe localități

Precipitațiile abundente care au căzut zilele trecute au provocat daune în mai multe localități. Este concluzia conducerii Inspectoratului  General pentru Situații de Urgență al MAI, care s-a întrunit pe 22 iunie în ședință. 

În localitatea Bleșteni, municipiul Edineț, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din două gospodării, iar digul bazinului acvatic din localitatea Brânzeni și Bădragii Vechi a fost deteriorat.

De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în localitatea Buțeni din raionul Hâncești, unde precipitațiile au afectat mai multe culturi agricole, iar apa a intrat în cinci gospodării afectând beciurile și ogrăzile. La fața locului au intervenit salvatorii care au pompat apa pe parcursul nopții. Precipitațiile au creat prejudicii și în localitatea Tochile-Răducani, Leova.

De intervenția IGSU a fost nevoie și în municipiul Rezina. Aici, pompierii au evacuat apa din două gospodării. Ploaia de la sfârșitul săptămânii a deteriorat mai multe porțiuni de drum local din satul Costești și Horești, raionul Ialoveni. În teren activează Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciilor.

Un internaut a publicat pe Facebook imagini despre care susține că au fost filmate în satul Hansca, raionul Ialoveni.

Gepostet von Mariana Bodrug am Sonntag, 21. Juni 2020

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat luni, 22 iunie, cod galben de instabilitate atmosferică. Până pe 24 iunie rămâne în vigoare codul galben de inundații de-a lungul râului Prut, pe segmentul Criva-Costești-Stânca. De asemenea, sunt posibile inundații în raioanele Briceni și Edineț și în lunca râului Nistru, în regiunea orașului Bender şi Tiraspol.

În context, conducerea IGSU a dispus în continuare monitorizarea strictă pe toate segmentele de măsurare pe ambele râuri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: