VIDEO Imagini cu coloane de vehicule militare în România. Precizările Ministerului Apărării
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imagini cu coloane de vehicule militare în România. Precizările Ministerului Apărării

Ministerul român al Apărării a avertizat că imaginile distribuite în ultimele zile, în care apar presupuse deplasări de coloane de vehicule militare românești sau străine, drept „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina, nu sunt recente. Potrivit autorităților de la București, acestea constituie, de fapt, înregistrări video, realizate în diferite perioade de timp.

În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina. Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori”, a precizat Ministerul Apărării al României.

Autoritățile române consideră că s-ar urmări crearea unei atmosfere de neliniște prin distribuirea acestor înregistrări.

Mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente”, se mai arată în declarație.

Singurele imagini recente din acest colaj, potrivit autorităților române, datează din 22 ianuarie 2022. Acestea reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia, care au tranzitat România. Acestea sunt montate la finalul înregistrării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: