VIDEO „Îmi vine să vă împușc”. Medic filmat cu camera ascunsă cum critică o pacientă pentru că nu cunoaște limba română
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Îmi vine să vă împușc”. Medic filmat cu camera ascunsă cum critică o pacientă pentru că nu cunoaște limba română

Pe canalul de Telegram Кишинёв в теме a fost publicat un video, despre care administratorii susțin că a fost făcut la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Un medic ORL discută cu o pacientă vorbitoare de limba rusă, pe care o crtitică pentru faptul că nu a învățat limba română.

În imaginile video, în timp ce examinează o radiografie, medicul se arată nemulțumit de faptul că pacienta i-a răspuns la formula de salut în limba rusă.

„Mă jigniți când eu intru și vă spun „bună ziua”, iar dvs îmi răspundeți cu „здравствуйте”. Îmi vine să scot Kalașnikovul și să vă împușc pentru că, pentru mine, sunteți dușman instantaneu”, spune medicul.

Mai mult, după ce femeia i-a spus că este de origine rusă, doctorul a declarat că el nu operează ruși, întrucât aceștia sunt „dușmani”. La întrebarea acesteia, „de ce rușii sunt dușmani”, medicul a spus: „Cum de ce? Duceți-vă în Ucraina și întrebați de ce”.

„Dvs. sunteți rusoaică, șovină”, a adăugat el.

NM a cerut un comentariu în privința înregistrării de la Spitalul Republican și de la Ministerul Sănătății, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

UPDATE (21 IULIE) Conducerea spitalului „Timofei Moșneaga” a condamnat cele spuse de medic și și-a cerut scuze de la pacientă. Mai mult, incidentul va fi analizat de Comitetul de etică al instituției.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: