VIDEO În Moldova a fost lansat programul „Satul european”. Maia Sandu: „E foarte importantă implicarea comunității”
Full Article 2 minutes read

VIDEO În Moldova a fost lansat programul „Satul european”. Maia Sandu: „E foarte importantă implicarea comunității”

Președinta Maia Sandu a anunțat, pe 21 martie, despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. Astfel, primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și  a altor obiecte de infrastructură locală. Șefa statului a accentuat că pot fi propuneri de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale și de eficiență energetică.

„O țară pentru oameni înseamnă condiții bune de trai și locuri de muncă în fiecare localitate, în fiecare sat și oraș. Dezvoltarea locală stă la baza prosperității Republicii Moldova – cu acest angajament am mers în campania electorală. Astăzi lansăm Programul național de dezvoltare locală „Satul European”, prin care vom sprijini proiectele de infrastructură pentru localități”, a declarat Maia Sandu.

Programul va funcționa în baza unui concurs deschis și transparent.

„Propunerile de proiecte vor fi evaluate după merit, în baza unor criterii clare. E foarte importantă implicarea comunității, atât la etapa de elaborare a proiectelor cât și la implementarea lor”, a specificat șefa statului.

Maia Sandu a precizat că în acest an programul de proiecte pentru dezvoltarea locală are un buget de 470 milioane de lei. Alte 300 milioane de lei din cadrul programului au fost alocate proiectului de dezvoltare regională.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: