(VIDEO) Principalul Pom de Crăciun al țării a fost inaugurat oficial în PMAN
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Principalul Pom de Crăciun al țării a fost inaugurat oficial în PMAN

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi, 17 decembrie, în capitală a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Toți locuitorii orașului sunt aștepțați la un spectacol muzical-artistic cu tematică de sărbători, care începe la ora 17:00.

Pomul principal al țării în acest an este instalat în Piața Marii Adunări Naționale, iar în preajma bradului a fost amenajat Târgul de Crăciun.

Aici sunt comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: produse fast food, snack-uri, produse de patiserie fără cremă, cofetărie, popcorn, vată de zahăr, acadele, băuturi răcoritoare și fierbinți, bere etc.

De asemenea, în PMAN au fost instalate carusele, dar și alte activități distractive pentru copii.

Pe durata sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural.

Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii. Mai mult, vinerea, sâmbătă și duminica, copiii vor primi și cadouri de la Moș Crăciun.

Pentru a susține tematica de Revelion, unitățile de transport public din capitală au fost decorate cu luminițe colorate. De asemenea, și în sectoarele capitalei a fost aprins iluminatul decorativ.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor în PMAN va fi amenajat și un punct medical, în perimetrul desfășurării evenimentelor.

Pe 24 decembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor răsuna colinde într-un program muzical, susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Romanița”, iar pe 6 ianuarie 2023, ora 18:00, va fi un program cultural cu Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă”.

Amintim că pe 13 decembrie primarul Ion Ceban a spus că reprezentanții Guvernului nu au acceptat apelul Primăriei Chișinău de a avea un singur brad și un singur târg de Crăciun. El motivează declarația prin faptul că nu a primit un răspuns din partea autorităților centrale. „După ce am început pregătirile în PMAN, ei au început amenajarea căsuțelor în spatele Palatului Național”, susține Ceban, adăugând că „am fi putut să ne unim eforturile”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: