(VIDEO) În spital, mai frig ca afară. O pacientă din Soroca internată cu pneumonie ar fi fost lăsată fără lumină și căldură
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) În spital, mai frig ca afară. O pacientă din Soroca internată cu pneumonie ar fi fost lăsată fără lumină și căldură

O femeie care a fost internată în secția „boli infecțioase” din cadrul Spitalului Raional Soroca cu pneumonie și cu suspiciune de COVID-19 cere autorităților să întreprindă măsuri de urgență. Aceasta susține că în saloane este mai frig decât afară și lipsește energia electrică, fiind imposibilă instalarea unor reșouri sau cel puțin încărcarea telefonului mobil. Imaginile video au fost publicate de Observatorul de Nord. Contactați de jurnaliști, reprezentanții spitalului au precizat că au avut o pană de curent și că au fost luate măsuri pentru remedierea situației.

„Eu sunt internată de ieri, e mai frig aici ca afară. I-am întrebat pe medici, eu cu pneumonie bilaterală cum o să ies de aici, sau o să-mi spuneți că am COVID-19 și o să fiu transferată la Bălți?! Nu e nimic de ascuns. E frig și tremură toată lumea”, a menționat pacienta Svetlana Stepan.

Contactată de Observatorul de Nord, Angela Rusnac, șefa Spitalului Raional Soroca a explicat: „La Secția Boli Infecțioase s-a produs o pană de curent. Două zile, au fost niște probleme cu electricitatea, la moment lucrează electricienii, lucrările vor fi finisate în scurt timp va fi lumină și va fi cald. Eu am fost acolo, am văzut că doi electricieni lucrează. Noi facem focul cu peleți, vă rog să ne credeți”.

Reprezentanții Gospodăriei Spitalului Raional Soroca au confirmat problema cu energia electrică. „A fost în perete o bucată de sârmă arsă. Sâmbătă și duminică am căutat de unde s-a pornit acea scânteie. Dar am rezolvat abia astăzi, o oră în urmă. Lumină este deja”, a spus electricianul Victor Moceac.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: