FOTO/VIDEO În Turcia s-a format o crăpătură de 30 metri adâncime și 200 metri lățime, după cutremur 
Full Article 1 minutes read

FOTO/VIDEO În Turcia s-a format o crăpătură de 30 metri adâncime și 200 metri lățime, după cutremur 

În satul turcesc Tepehan din provincia Hatay, urmare a cutremurului din 6 februarie, s-a format o crăpătură în pământ de 30 de metri adâncime și 200 metri lățime. 

Roscosmos a publicat imagini înainte și după cutremurul din Turcia. În imagine se observă crăpătura de aproximativ 30 metri adâncime și aproximativ 200 metri lățime.

Prima poză este făcută pe 12 iulie 2021, a doua – pe 9 februarie, după cutremur.

FOTO/VIDEO În Turcia s-a format o crăpătură de 30 metri adâncime și 200 metri lățime, după cutremur 

Telegram/Roscosmos

Office life, cu referire la agenția turcă IHA Haber, a publicat imagini cu drona, care arată fisura uriașă. Sursa mai menționează că în Hatay au fost distruse peste 3 mii de clădiri.

Recent, președintele Institutului Național de Geofizică din Italia Carlo Donioli declarat că în urma cutremurului devastator, din 6 februarie, placa tectonică arabică s-a deplasat cu peste trei metri față de placa anatoliană, pe care se află Turcia. „Este ca și cum Turcia s-ar fi mutat spre sud-vest în raport cu platoul arab”, a explicat Carlo Donioli.

***

Potrivit ultimelor date, mai mult de 29 de mii de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului din Turcia și Siria.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: