(VIDEO) Ion Ceban, acuzat că ar fi folosit 26 mln lei din bugetul municipal pentru PR politic. Reacția primarului
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Ion Ceban, acuzat că ar fi folosit 26 mln lei din bugetul municipal pentru PR politic. Reacția primarului

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) îl acuză primarul general Ion Ceban de abuz de serviciu. Mai exact, edilul ar fi cheltuit circa 26 milioane de lei din bugetul municipal pentru PR politic. La rândul său, primarul de Chișinău a evitat să comenteze subiectul și a îndemnat mass-media să „să arate lucruri constructive”.

„Dacă facem un calcul elementar în baza cifrelor publice, Ceban a cheltuit în 2022 și urmează să cheltuie în 2023 peste 26 milioane de lei. Și acestea nu sunt toate liniile de buget pentru PR politic. Vom reveni cu o listă completă de astfel de cheltuieli”, a declarat Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC.

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău solicită următoarele:

    • Autosesizarea instituțiilor abilitate referitor la risipa banului public de către Ion Ceban.
    • Pregătirea de către direcția Finanțe a CMC a unui proiect de decizie de revizuire a Bugetului municipal Chișinău aprobat la finalul acestui an.

După ceremonia dedicată deschiderii Grădiniței nr. 3. de pe strada Ion Pelivan, 36/1 din sectorul Buiucani, primarul Ion Ceban a comentat acuzațiile fracțiunii PAS din CMC.

„Consilierii municipali ai PAS au ieșit din hibernare și vin din nou cu acuzații despre proiectele pe care le realizăm în Chișinău. Rog mass-media să arate lucruri constructive. Deschidem grădinițe, implementăm sute de proiecte de infrastructură. Deschideți ochii, vedeți lumea prin altă prismă”, a declarat Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: