VIDEO La un pas de moarte. Un bărbat a fost salvat de la înec, în parcul Valea Morilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO La un pas de moarte. Un bărbat a fost salvat de la înec, în parcul Valea Morilor

În dimineața zilei de 22 ianuarie, salvatorii stației de salvare pe apă de pe lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău au avut misiunea de a salva de la înec un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Potrivit informațiilor, persoana se plimba cu câinele pe malul iazului, iar la un moment dat patrupedul a sărit în lac după rațe. Câinele nu a reușit să iasă la mal, iar stăpânul acestuia a hotărât să-l salveze.

În acel moment, salvatorii stației de salvare au auzit strigătele de ajutor și au mers în misiune. Bărbatul se afla la o distanță de aproximativ 4 metri de la mal, dar din cauza podului de gheață format și a apei foarte reci nu reușea să ajungă la mal.

În mai puțin de 5 minute acesta a fost recuperat în siguranță de salvatori.

Ajunși la mal, bărbatul a fost condus de urgență la stația de salvare pentru a-și schimba hainele și a se încălzi. La moment, viața bărbatului este în afara oricărui pericol.

De la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice. În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheața lacurilor și râurilor și să-și monitorizeze strict copii și animalele de companie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: