VIDEO Reparațiile pornite în centrul capitalei în timpul marșului LGBT au fost puse pe stop
Full Article 2 minutes read

VIDEO Reparațiile pornite în centrul capitalei în timpul marșului LGBT au fost puse pe stop

Lucrările de reparație pe strada București intersecție cu strada Ismail, șantier deschis duminică, pe 19 iunie, înaintea desfășurării marșului comunității LGBT+ din Chișinău, au fost stopate. Cel puțin asta reiese din imaginile video postate de activistul Alex Buretz pe pagina sa de Facebook. Potrivit șefului adjunct al Direcției generale transport public şi căi de comunicație din cadrul Primăriei Chișinău, Dumitru Ceban, deschiderea șantierului nu a avut „nicio legătură” cu evenimentul LGBT.

Șantierul la care lucrau duminica de cu zor muncitorii harnici în timpul marșului … azi, luni, este gol”, a scris pe pagina sa de Facebook activistul Alex Buretz.

Contactat de Replica Media, Dumitru Ceban a declarat că deschiderea șantierului pe 19 iunie, zi în care a fost anunțat Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT din Moldova, nu ar avea nimic în comun cu desfășurarea marșului.

Pe parcursul acestei săptămâni se lucrează masiv pe toate străzile la repararea trotuarelor, în special pe străzile secundare. Orice lucrare începe cu intervenții de pregătire. Muncitorii care au fost implicați în timpul săptămânii la lucrări de asfaltare, au fost detașați să pregătească fundația, întrucât în zilele de weekend nu se livrează beton în proporții mai mici. Firma de la care Exdrupo procură materie primă nu operează în zilele de odihnă. În momentul în care se lucrează pe mai multe șantiere, Exdrupo va achiziționa cimentul și îl va distribui în următoarele două zile în șantierele în lucru. Exdrupo intervine în mai multe șantiere din mai multe sectoare a orașului, cum se eliberează, echipele sunt redistribuite”, a explicat Dumitru Ceban pentru Replica Media.

Amintim că duminică, 19 iunie, pe mai multe străzi unde era planificat traseul Marșului Solidarității au fost începute lucrări de reparație. Mai târziu, în cursul zilei, Primăria Chișinău a precizat că muncitorii de pe șantier ar fi fost deranjați în timpul muncii din cauza participanților la paradă.

Anterior, primarul Ion Ceban a cerut comunității LGBT+ să își schime traseul întrucât, potrivit lui, pe cel inițial va circula transportul public, care va fi redirecționat din cauza evenimentelor planificate în Piața Marii Adunări Naționale – protestul organizat de Partidul „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: