VIDEO/ Lucrările de amenajare a Centrului de triere de la Moldexpo au fost finalizate. Când acesta va intra în funcțiune
Full Article 2 minutes read

VIDEO/ Lucrările de amenajare a Centrului de triere de la Moldexpo au fost finalizate. Când acesta va intra în funcțiune

Centrul de triere a persoanelor suspecte cu coronavirus va intra în funcțiune începând de vineri, 3 aprilie. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 2 aprilie.

„Începând cu ziua de mâine va intra în funcțiune Centrul de triere de la Moldexpo, care la prima etapă va avea capacitate de 300-400 de persoane și poate fi sporită până la câteva mii. Va permite deblocarea spitalelor”, a declarat șeful statului.

De asemenea, Ion Ceban a postat pe pagina sa de Facebook mai multe secvențe video de la Centrul de triere de la Moldexpo. Edilul capitalei a scris că au fost finalizate lucrările de amenajare.

„Au fost pregătite 75 de paturi separate amplasate în odăi improvizate. A fost adus utilajul necesar medicilor. Centrul fiind amenajat în 3 zile de către specialiștii din domeniul medical împreună cu militarii. Crucea Roșie ne-a ajutat și au donat pentru Centru, seturi de lenjerie pentru 500 de paturi și dezinfectanți”, a spus Ceban.

„În prezent se lucrează la pregătirea celui de-al doilea pavilion, acesta având o capacitate mai mare până la 300 de paturi”, a mai specificat acesta.

Precizăm că în Republica Moldova au mai fost confirmate 82 de cazuri de coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 505 cazuri, dintre care 23 de persoane s-au tratat și 6 au decedat.

Geplaatst door Iv Ceban op Donderdag 2 april 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: