VIDEO Lukașenko se laudă cu „primul” laptop fabricat în Belarus… din piese de import
Full Article 2 minutes read

VIDEO Lukașenko se laudă cu „primul” laptop fabricat în Belarus… din piese de import

Alexandr Lukașenko a prezentat, în cadrul unei recepții, „primul” laptop fabricat în Belarus, asamblat la Minsk. Potrivit președintelui belorus, crearea procesoarelor și a laptopului au fost unele dintre sarcinile puse oamenilor de știință din Belarus. Cu toate acestea, de facto, în computer sunt doar 12 la sută din elementele de producție belorusă. Lukașenko promite să crească procentul cu peste 15 la sută, până la sfârșitul anului.  

„Oamenilor noștri inteligenți li s-a dat sarcina de a merge în întreaga lume și de a găsi cel mai bun lucru pe care nu îl putem crea încă – procesoare, software – și de a crea acest computer”, a spus Lukașenko.

Președintele Belarusului recunoaște că în laptopul de la Orizont există doar 12% din elementele de producție belorusă Belarus. Totuși, Lukașenko se arată încrezut că procentul acestora va ajunge, până la sfârșitul anului, la 30%.

„Cel mai important este că dacă ați atinge acest laptop, fără să vă spun că a fost fabricat la Orizont, nu ați spune că e fabricat în Belarus. Asta înseamnă că avem oameni inteligenți”, a mai spus Lukașenko.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: