VIDEO Mai mulți oameni se plâng că cursele cu care intenționau să ajungă la protestul de la Președinție au fost blocate: „Vom merge pe jos”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Mai mulți oameni se plâng că cursele cu care intenționau să ajungă la protestul de la Președinție au fost blocate: „Vom merge pe jos”

Mai multe curse auto care urmau să transporte oamenii la protestul anunțat pentru astăzi în fața Președinției ar fi fost anulate, de frica sancțiunilor. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe video-uri în care oamenii, adunați pentru a ajunge la Chișinău, explică că transportatorii auto care s-au angajat să îi ducă la protest ar fi anulat cursele, pe ultima sută de metri. „Vom veni pe jos”, spun ei nemulțumiți.

„Am comandat un autobuz ca să mergem la protest și agenții care răspund de rutiere nu ne-au dat voie, din pricină că o să le ia numerele și noi toată lumea stăm aici și așteptăm”, spune una dintre femei.

„Gata, mergem pe jos la Chișinău”, spun alte femei adunate în grup.

„Vom merge pe jos și să stăm acolo, la Președinție, la Maia Sandu. Ea a sta în apartament cu așa salariu mare, dar noi o să stăm acasă să înghețăm”, a mai spus femeia.

Într-un alt video distribuit, un bărbat, care intră într-un live de la Florești, declară că transportul pentru oamenii care intenționau să vină la protestul anunțat astăzi de Șor ar fi fost blocat și la Florești.

„Oamenii ne sun din sate și ne spun că s-au adunat, dar că acele persoanele care au autobuze, autocare și care au fost comandați de oamenii din sat pentru a-i transporta azi la Chișinău, au anulat cursele. Unicul motiv este că le este frică să meargă să participe la acest protest. Este strigător la cer”, spune bărbatul.

Într-o notă informativă emisă, Partidul „ȘOR” a precizat că „zeci de autocare și autobuze se îndreaptă spre capitală”, acolo unde, la ora 15:00, este anunțat protestul față de guvernul PAS și peședinta Maia Sandu. „În pofida tuturor piedicilor puse de autorități, care, potrivit organizatorilor protestului, i-au amenințat pe transportatori să nu ducă oamenii la Chișinău, foarte multă lume este acum în drum spre Președinție”, precizează formațiunea politică.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Poliției Republicii Moldova, Mariana Bețivu, a declarat că toți conducătorii auto stopați pe traseu sunt verificați strict din perspectiva Regulamentului Circulației Rutiere. Potrivit ei, poliția se află astăzi pe traseu, așa cum se află în fiecare zi.

„Noi suntem la datorie azi, ca de fiecare dată, pentru a asigura deplasarea în siguranță a cetățenilor. Nu stopăm intenționat mijloacele de transport. (…) Conducătorii auto, ca de fiecare dată, sunt verificați dacă întrunesc toate criteriile conform Regulamentului Circulației Rutiere, nimic mai mult”, a declarat Mariana Bețivu pentru NM.

Precizăm că Partidul „ȘOR” a anunțat pentru azi, 18 septembrie, un protest amplu în fața Președinție. Poliția Republicii Moldova a venit cu mai multe recomandări pentru cetățenii care vor veni la manifestați și a declarat că va fi la datorie în această zi. În context, precizăm că traficul rutier în centrul capitalei va fi perturbat azi, în contul protestului anunțat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: