(VIDEO) Maia Sandu, către noul ministru al Economiei: „Sunt necesare acțiuni mai ambițioase și mai curajoase”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Maia Sandu, către noul ministru al Economiei: „Sunt necesare acțiuni mai ambițioase și mai curajoase”

Președinta Maia Sandu consideră că sunt necesare acțiuni mai curajoase în susținerea întreprinderilor mici. Declarația a fost făcută astăzi, 18 noiembrie, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de investire a noului ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, și al ministrului Mediului, Rodica Iordanov.

Șefa statului consideră cu țara nu va fi scoasă din sărăcie, dacă nu vor fi create condiții favorabile pentru dezvoltarea economică. O latură importantă în creșterea economiei ar fi businessul. În acest sens, Maia Sandu îi sugerează noului ministru al Economiei să întreprindă acțiuni curajoase.

”Businessul trebuie să respecte legea ca toți ceilalți. Să plătească impozite și să nu practice munca la negru. Dar businessul este cel care crează locuri de muncă, achite taxe din care finanțăm plățile sociale, educația, sectorul de sănătate, investițiile în infrastructură și multe altele. Businessul trebuie respectat și susținut, nu hărțuit sau ignorat.

Guvernul a făcut eforturi pentru a crește volumul și transparența fondurilor de susținere a întreprinderilor mici, dar sunt necesare acțiuni mai ambițioase și mai curajoase de dereglementare. Eu cred că noul ministru al Economiei înțelege bine aceste lucruri și va demonstra o atitudine mai fermă în abordarea acestor probleme”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că astăzi Dumitru Alaiba a depus jurământul în calitate de ministru al economiei, iar Rodica Iordanov – de ministru al mediului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: