(VIDEO) Maia Sandu cheamă cetățenii din diaspora să se adune pe 21 mai: „Deciziile despre Moldova le iau moldovenii”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Maia Sandu cheamă cetățenii din diaspora să se adune pe 21 mai: „Deciziile despre Moldova le iau moldovenii”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a înregistrat un mesaj video, prin care invită moldovenii din în străinătate să se adune în orașele în care sunt stabiliți, pe 21 mai, în semn de solidaritate cu cei care vor veni la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale.

Dragi moldoveni din diasporă, vă îndemn să fim uniți pe 21 mai. Dacă sunteți departe de Moldova, vă puteți aduna în orașele în care vă aflați. Deja tot mai mulți cetățeni din diasporă se organizează pentru a fi împreună pe 21 mai. (…) Și eu îmi doresc să fim împreună pe 21 mai. Să ne manifestăm ca popor unit și curajos în momentele decisive ale istoriei noastre. Să arătăm lumii întregi că poporul nostru e stăpân în țara noastră, că deciziile despre Moldova le iau moldovenii”, a menționat Sandu.

Șefa statului a îndemnat moldovenii aflați în afara țării să organizeze manifestații în orașele respective. Puteți afla unde se adună moldovenii pe moldovaeuropeana.md/diaspora/.

 

Amintim că președinta Maia Sandu a anunțat pentru data de 21 mai organizarea evenimentului apolitic „Moldova Europeană”. Potrivit șefei statului, manifestația ar urma să fie un mesaj transmis comunității internaționale privind dorința cetățenilor Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană și de a fi parte a lumii libere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: