VIDEO Maia Sandu, de Ziua Internațională a Pădurii: „Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, de Ziua Internațională a Pădurii: „Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a adresat pe 21 martie un mesaj către cetățeni, de Ziua Internațională a Pădurii. Șefa statului declară că secetele, devenite mai lungi și mai frecvente, afectează agricultura și economia Republicii Moldova. Astfel, Sandu a precizat că „restabilirea suprafețelor de păduri va restabili flora și fauna din Moldova”. 

„Atunci când bem un pahar cu apă, construim case, citim cărți copiilor, ne bucurăm de o cină în familie, nu facem neapărat legătura între aceste mici bucurii și pădure. Și totuși, viața, sănătatea și confortul nostru depind mult mai mult de păduri decât ne-am fi imaginat”, a spus șefa statului.

Șefa statului a mai declarat că secetele, devenite mai lungi și mai frecvente, ne afectează agricultura și economia și ne arată „cât de vulnerabili suntem la efectele schimbărilor climatice, cauzate inclusiv de lipsa pădurilor”.

„Astăzi, de Ziua Internațională a Pădurii, vreau să reamintesc despre Programul național de împădurire prin care trebuie să oprim aceste fenomene negative. Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni, va spori fertilitatea solurilor și va restabili flora și fauna din Moldova. Programul național de împădurire ne va ajuta să devenim carbo-neutri, iar sectorul agricol, la fel, se va bucura de multe beneficii”, a menționat Sandu.

De asemenea, președinta a salutat deschiderea autorităților publice locale care au alocat terenuri pentru împădurire până în prezent și a încurajat cât mai multe primării să se alăture inițiativei.

„Autoritatea pentru silvicultură a reușit deja să identifice 22.677 ha pentru înființarea noilor plantații forestiere, iar mai mult de jumătate dintre ele se găsesc pe terenurile autorităților publice locale. Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde și un mediu de trai mai prosper”, a conchis șefa statului.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: