VIDEO Maia Sandu, în PMAN: „Istoria țării noastre este una a rezistenței”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Maia Sandu, în PMAN: „Istoria țării noastre este una a rezistenței”

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în cadrul ceremoniei de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței”. Șefa statului a declarat că „32 de ani este un drum scurt din perspectivă istorică, dar lung pentru povestea de viață a țării noastre”. 

Azi în casa noastră este sărbătoare – ziua națională a țării noastre, Ziua Independenței Republicii Moldova. O sărbătoare care ne unește pe toți și ne umple inimile de bucurie, pentru că este o zi în care celebrăm libertatea și demnitatea noastră, o zi în care onorăm înaintașii noștri și împărtășim același sentiment de optimism și speranță față de viitorul țării și copiilor noștri”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, „32 de ani, un drum scurt din perspectivă istorică, dar lung pentru povestea de viață a țării noastre”.

Pentru noi 32 de ani a fost un drum în care moldovenii au trecut prin momente de dezamăgire, dar și momente pline de speranță, prin perioade de incertitudine, dar și de încredere. Însă mereu am rămas uniți pentru a proteja ce avem mai scump – familiile, neamul, libertatea. Istoria țării noastre este una a rezistenței. Cunoaștem cu toții problemele cu care ne confruntăm. Știm că mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca moldovenii să trăiască bine. Înțelegem că fără dreptate nu vom ajunge nicăieri. Mai sunt dintre cei care vor să ne țină legați de un trecut al dezamăgirilor, blocați în sărăcie. Dar nu vreau să vorbim despre ei astăzi”, a adăugat președinta.

Maia Sandu a spus că vrea să vorbească astăzi „despre toți cei care fac țara noastră mai bună, mai puternică, în fiecare zi”.

Vreau să vorbim despre pace. Este cel mai sfânt lucru să poți crește copiii în pace. Am reușit să menținem pacea acasă. Noi nu începem războaie, noi nu vrem războaie pe pământul nostru sau în altă parte. Aceasta este dorința fermă a moldovenilor și nimeni nu are dreptul să o încalce”, a menționat președinta.

Șefa statului a adăugat că „Moldova se vede în ochii noștri și crește în mâinile noastre”.

Să fim mândri de oamenii care cresc Moldova. În perioada sovietică ne era interzis să ne celebrăm identitatea și să ne bucurăm de valorile neamului nostru. Și în anii de renaștere națională – 89, 90, 91 – mariile și ionii, elenele și tudorii s-au luat de mâini și au cerut independență, drept la cuvânt, drept la destin. Ce au făcut atunci înaintașii noștri ne-a adus azi aici, în Piața Marii Adunări Naționale, liberi să ne celebrăm neamul și independența”, a comunicat Sandu.

Președinta a mai spus că „viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”.

Și mai înseamnă îndeplinirea visului sutelor de mii de moldoveni care și-au spus dorința în 1991 și în 2023, în aceeași Piață a Marii Adunări Naționale, uniți de aceeași mândrie națională și legați de aceleași rădăcini. (…) La mulți ani, Moldova!”, a conchis Maia Sandu.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: