VIDEO Maia Sandu, mesaj pentru liderii UE înaintea summitului: „Bun venit, Europa, la noi acasă!”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, mesaj pentru liderii UE înaintea summitului: „Bun venit, Europa, la noi acasă!”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, adresează liderilor europeni, care se vor reuni pe 1 iunie la Chișinău, un mesaj video de bun venit în Moldova. Șefa statului dă asigurări – Moldova și Bulboaca sunt pregătite să găzduiască cei 50 de lideri europeni care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene.

„Moldova este pregătită. Bulboaca este pregătită. Noi suntem pregătiți să primim oaspeți de pe întreg continentul. E bucuria noastră să avem casa plină de prieteni. Bun venit, Europa, la noi acasă!”, a declarat președinta Maia Sandu.

Amintim că, pe 1 iunie, în Republica Moldova se va desfășura un eveniment istoric: pentru prima oară, summitul Comunității Politice Europene va avea loc în țara noastră. Evenimentul, care va reuni 49 de lideri europeni, va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Lista oficialilor UE care și-au confirmat prezența la Summit poate fi consultată AICI.

Menționăm în acest context că astăzi la Chișinău urmează să ajungă 20 de delegații. În Moldova au ajuns, până la această oră, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell. Agenda înalților oficiali poate fi consultată AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: