VIDEO Maia Sandu se adresează din nou cetățenilor: „În lunile următoare va trebui să economisim și să fim mai adaptabili”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu se adresează din nou cetățenilor: „În lunile următoare va trebui să economisim și să fim mai adaptabili”

Președinta Maia Sandu s-a adresat, pe 18 martie, cetățenilor Republicii Moldova. Șefa statului declară că războiul din Ucraina a declanșat o nouă criză care va avea consecințe de durată pentru țara noastră. Șefa statului a vorbit despre scumpirile la produsele de consum și carburanți. Totodată, a menționat că s-au oprit importurile și exporturile spre est, iar asta afectează și consumatorii, și agenții economici din Moldova.

„Am cerut Guvernului să pregătească un program de acțiuni anticriză pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii, inclusiv în agricultură, și pentru sprijinirea oamenilor cu venituri mici. Lansarea proiectelor de infrastructură la nivel național și local va crea mai multe locuri de muncă și va consolida reziliența țării. Micii fermieri trebuie sprijiniți pentru a începe la timp lucrările agricole”, a spus Maia Sandu.

Președinta mai afirmă că în lunile următoare va trebui să muncim mai mult, să economisim și să fim mai adaptabili.

„Vom rezista, așa cum au făcut-o părinții și buneii noștri. Vă promit – oricât de greu ne va fi tuturor, statul va fi alături de cetățeni. Acționând cu omenie, prudență și responsabilitate, împreună, vom ieși mai puternici din această perioadă”, a menționat președinta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: